Herfst Cozy

Nicole Nijhuis

Herfst in Twente

Inhoudsopgave

    Wildgerechten bij Hotel ’t Kruisselt: Een herfstbeleving bij Hotel ’t Kruisselt

    Als receptioniste van Hotel ’t Kruisselt krijg ik vaak de vraag van gasten: “Wat maakt de herfst hier zo bijzonder?” Voor mij is het antwoord eenvoudig: het is de combinatie van de prachtige natuur en onze heerlijke wildgerechten. Elk jaar kijk ik uit naar deze periode waarin de herfst in Twente zich van zijn mooiste kant laat zien. De geur van natte bladeren, de frisse boslucht, en natuurlijk de culinaire hoogstandjes van onze chef. Het wildseizoen brengt altijd iets bijzonders met zich mee, en dat voelen onze gasten meteen als ze bij ons binnenstappen.

    De smaken van het Wildseizoen
    Wanneer je bij ’t Kruisselt aankomt, voel je direct de warme sfeer die zo kenmerkend is voor ons hotel. Verscholen tussen de bossen, met de rustgevende natuur om ons heen, is dit de perfecte plek om te ontspannen. Maar wat het voor veel van onze gasten extra speciaal maakt, is ons wildmenu. Ik hoor vaak enthousiaste reacties over gerechten zoals hertenbiefstuk en wildzwijn. Mensen komen van heinde en verre om te genieten van deze bijzondere smaken en de gezelligheid van ons restaurant.

    Een van mijn persoonlijke favorieten – en dat hoor ik ook vaak van gasten – is de terrine van ree met vijgencompote. De zachte, smeuïge structuur van de terrine in combinatie met de frisse, zoete smaak van de vijgen zorgt voor een smaakexplosie die je niet snel vergeet. Maar het hoogtepunt voor velen is toch wel ons wildtrio: haas, hert en wild zwijn, geserveerd met cantharellen. Ik zie vaak gasten die elkaar aankijken met een glimlach na de eerste hap – dat zegt genoeg!

    Een verblijf om bij weg te dromen
    Naast de heerlijke maaltijden is een verblijf in ons hotel tijdens de herfst echt een traktatie. Veel van onze gasten kiezen voor een speciaal wildarrangement, waarbij ze kunnen genieten van zowel de keuken als de prachtige omgeving. Gisteren vertelde een gast me hoe ze na een lange boswandeling, met de geur van natte bladeren nog in haar neus, terugkwam in het hotel. “Het voelt echt als thuiskomen hier,” zei ze, en dat vond ik zo mooi om te horen.

    Onze kamers zijn comfortabel en de sfeer in het hotel is altijd warm en uitnodigend. Elke avond sluiten veel van onze gasten hun dag af met een heerlijk wilddiner, waarbij ze genieten van de ontspannen ambiance en elkaar verhalen vertellen over hun belevenissen in de natuur.

    Wild en Wijn matinee: Een unieke ervaring
    Eén van de hoogtepunten voor onze gasten, en stiekem ook voor ons als personeel, is de Wild en Wijn matinee die we organiseren. Dit is echt een culinaire ontdekkingsreis. Verschillende soorten wild worden geserveerd, elk met hun eigen verhaal. Chef Brian komt vaak zelf even langs om te vertellen over de gerechten en de ingrediënten die hij gebruikt. Het is geweldig om te zien hoe gepassioneerd hij is over zijn vak en hoe hij onze gasten meeneemt in de wereld van wildgerechten.

    Wat ik vooral bijzonder vind, is dat er bij elke gang een zorgvuldig gekozen wijn wordt geserveerd die perfect past bij het gerecht. Zo wordt het echt een ervaring waarbij alle smaken tot hun recht komen. Dit jaar serveert ons chef bediening Marcel de mooiste wijnen bij deze gerechten en neemt hij je mee in de wijn-spijs beleving. Gasten komen na zo’n avond vaak naar de receptie om te zeggen dat ze een culinaire ervaring hebben gehad die ze niet snel zullen vergeten.

    De Wild en Wijn matinee zal dit jaar plaatsvinden op zondag 24 november en start om 15.00 uur. Prijs en menu volgen binnenkort, maar u kunt uiteraard alvast een tafeltje reserveren!

    De magie van de herfst in Twente
    Wat voor mij het najaar bij ’t Kruisselt zo speciaal maakt, is niet alleen de sfeer binnen, maar vooral de prachtige natuur buiten. Onze gasten vertellen me vaak hoe ze overdag hebben gewandeld door de bossen, genoten hebben van de glooiende heuvels en de kleuren van de herfst. En dan ‘s avonds terugkomen en genieten van een verfijnd diner met wildgerechten – dat is voor velen het perfecte herfstuitje.

    De rust die de omgeving uitstraalt, gecombineerd met de warme gastvrijheid van ons team, zorgt ervoor dat gasten echt even kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het is heerlijk om te zien hoe ontspannen en gelukkig mensen hier worden. En na een paar dagen bij ons, merk je echt dat ze tot rust zijn gekomen.

    Herinneringen om te koesteren
    Na al die jaren bij Hotel ’t Kruisselt weet ik één ding zeker: de herfst hier in Twente is een feest voor de zintuigen. Of je nu komt voor een heerlijk diner, een wilddiner of een volledig verzorgd wildarrangement, je zult ongetwijfeld genieten van de smaken, de sfeer en de natuur die dit seizoen zo bijzonder maken. Voor veel van onze gasten voelt het als een eerbetoon aan de herfst zelf, en dat is precies wat we willen bieden.

    Dus, als je op zoek bent naar een unieke culinaire ervaring deze herfst, dan verwelkomen we je graag bij Hotel ’t Kruisselt. Hier komen natuur, gastvrijheid en gastronomie op een prachtige manier samen – en dat maakt elk bezoek weer iets om naar uit te kijken.

    𝓛𝓲𝓮𝓯𝓼 𝓝𝓲𝓬𝓸𝓵𝓮

    Terug naar overzicht

    01b. Welkom Nicole

    Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

    Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

    Neem contact op

    Wil je dit artikel delen?

    Gerelateerde artikelen

    Ffv 9126

    Ontvang (per post) onze brochure

    We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

    Brochure aanvragen